Giel Verstegen - Strukton Worksphere - MasterFind | skills. brains. careers.
17148
page-template-default,page,page-id-17148,page-child,parent-pageid-15607,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Giel Verstegen – Strukton Worksphere

‘MasterFind heeft goed aangevoeld dat ik me thuis zou voelen bij Strukton’

Giel Verstegen werkt sinds eind 2018 als Bouwkundig Maintenance Engineer bij Strukton Worksphere. MasterFind bemiddelde tussen hem en zijn nieuwe werkgever.

Giel deed mbo Bouwkunde en ging daarna aan de slag bij een vastgoedadviesbureau. Van junior inspecteur klom hij op tot integraal adviseur vastgoed. Hij deed een aanvullende hbo-opleiding Brandpreventiekunde om zijn kennis te verbreden en werkte met plezier bij ditzelfde bureau tot MasterFind contact met hem zocht.

“MasterFind benaderde me via LinkedIn, zoals meerdere bureaus dat regelmatig deden. Vaak hield ik de boot af, maar de toon en manier waarop MasterFind me aansprak hadden iets dat me triggerde. Dat gold ook voor de inhoud van de werkzaamheden die ze beschreven (al was dat nog vrij summier). Ik dacht meteen hé, dit kan wel eens heel mooi aansluiten bij een verbreding van mijn werkzaamheden, waar ik onbewust toch naar op zoek was. Niet dat ik al om me heen keek, ik zat goed op mijn plek bij het adviesbureau. Dat heb ik ook aangegeven bij Ankie van MasterFind.”

“Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt, zeker na een paar keer met Ankie aan de telefoon te hebben gesproken. Dus heb ik mijn cv doorgestuurd en werd er een eerste oriënterend gesprek bij Strukton gepland. Daar ging ik heel open en onbevangen in. Er hing op dat moment nog niets van af. Wat heel bijzonder was: er was meteen een klik met mijn gesprekspartners, een – toekomstige – directe collega en een leidinggevende. Omdat dat eerste gesprek zo leuk was, was ik de tweede keer zenuwachtig. Het werd spannender, ik wilde het al graag. Tussendoor heb ik goed met Ankie kunnen sparren, we hebben regelmatig telefonisch contact gehad. Dat was goed, het hielp me erg in het beslissingsproces.”

‘Ik kan hier echt het verschil maken’

“Sommige overwegingen waren lastig. Ik was adviseur en zou maintenance engineer worden. Dat lijkt een stapje terug. Van de snelle advieswereld ga je naar de ‘werkvloer’. Maar in de praktijk is dat totaal niet zo! In mijn huidige rol ben ik én adviseur én ben ik nauw betrokken bij de realisatie op de lange termijn. Bij het adviesbureau ging ik van klus naar klus, van rapport naar rapport. Mijn huidige werk is veel breder en ik ben veel langer bij projecten betrokken. Dat maakt het voor mij veel interessanter, omdat ik echt het verschil kan maken.”

“Het sollicitatietraject is heel snel gegaan. Van het eerste contact op LinkedIn naar in dienst gaan bij Strukton Worksphere zaten twee maanden. Dat was best pittig, juist omdat ik nog helemaal niet op zoek was naar een andere baan. Toch was ik snel om, de verbreding van mijn werkzaamheden, de klik met het bedrijf, het gevoel dat de mensen bij Strukton en ik dezelfde taal spreken, de ontwikkelmogelijkheden… dat alles maakt dat ik me hier erg thuis voel. MasterFind heeft dat goed aangevoeld en me op een heel prettige manier begeleid. Ankie nam altijd de tijd om naar me te luisteren en om te zorgen dat ze mijn overwegingen begreep. Ze gaf me inzichten – bijvoorbeeld over dat vermeende stapje terug. Dat ze zo meedacht was heel fijn. Tijdens een sollicitatietraject heb je af en toe je twijfels, het lucht erg op als je die kunt delen en met iemand die echt een luisterend oor biedt én die met zinnige antwoorden komt.”