Michel van der Klei - BAM Infra - MasterFind | skills. brains. careers.
16013
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16013,page-child,parent-pageid-15607,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Michel van der Klei – BAM Infra

‘Dankzij MasterFind wist ik heel goed wat ik kon verwachten’

Michel van der Klei werkt sinds begin augustus 2016 als Asset Engineer bij BAM Infra. MasterFind bracht Michel en BAM bij elkaar.

michielvanderkleiNadat hij de Zeevaartschool afrondde in 1986, werkte Michel twaalf jaar lang in onderhoud-gerelateerde banen bij verschillende bedrijven. In 1998 besloot hij weer te gaan studeren, om een betere aansluiting te hebben met het bedrijfsleven. Hij rondde een voltijd studie Bedrijfskunde in drie jaar af. Zijn eerste baan na zijn studie was in de metaalindustrie, hij werkte vervolgens negen jaar bij een Waterschap, als Procesmanager Asset Management, en stapte toen over naar bouwbedrijf Heijmans, waar hij Senior Lead Engineer Life Cycle Engineering was. In die rol was hij werkzaam toen MasterFind hem belde met de vraag of hij ervoor open stond om eens te gaan praten bij BAM Infra.

“Ik was al een beetje om me heen aan het kijken, omdat ik in mijn toenmalige baan gevoelsmatig tegen grenzen aan begon te lopen. Mijn rol was sterk gericht op de techniek terwijl ik mezelf meer zie in rollen waarin ik structuur aan kan brengen, waarin ik een proces kan neerzetten. MasterFind stuurde me een concept profiel van de functie bij BAM Infra. Ik was eigenlijk meteen getriggerd en heb dan ook niet getwijfeld of ik zou gaan praten.”

‘Ik was meteen getriggerd en heb dan ook niet getwijfeld of ik zou gaan praten’

“Dankzij een uitgebreide telefonische intake met Eelco, Recruitment Consultant bij MasterFind, wist ik heel goed wat ik kon verwachten van het eerste gesprek. Hij informeerde me perfect over de functie, over de mensen met wie ik zou praten en hoe zij in de wedstrijd zaten, over de verwachtingen van BAM en wat zij konden bieden. Heel handig om zo goed voorbereid te zijn! Het eerste gesprek, met de Recruiter en een van de directeuren, verliep heel prettig. Er was een goede klik en ik was meteen enthousiast over de baan. BAM bleek ook enthousiast over mij, die feedback kreeg ik direct van Eelco. Het tweede en derde gesprek volgden al snel, en ook rondom die gesprekken hebben Eelco en ik regelmatig contact gehad. Ik had dat niet per se nodig om mijn keuze te kunnen maken, maar het was wel lekker om te kunnen sparren en de zaken te kunnen voorbereiden. Al met al ging het traject zowel met BAM Infra als met MasterFind super soepel, en wist ik al vrij snel dat ik begin augustus aan mijn nieuwe baan zou beginnen.

‘Het traject met MasterFind verliep super soepel’

Ik ben nu onder meer verantwoordelijk voor het standaardiseren en winstgevend maken van onze onderhoudscontracten. Ik werk nauw samen met mijn manager, ons team wordt nog uitgebreid. Dit is echt een pioniersrol en dat past bij mij. Ik kom regelmatig bij opdrachtgevers over de vloer, er is in- en extern veel te doen en er is uitdaging genoeg. Precies zoals MasterFind het schetste.”

“Er was een goede klik tussen Eelco en mij; de communicatie tussen ons was open en helder. Wat ik ook fijn vond: MasterFind deed er niet moeilijk over als ik rechtstreeks contact had met BAM. Dat heb ik ook wel anders meegemaakt. De overstap naar mijn vorige werkgever liep destijds ook via een bureau, die zaten er direct bovenop. Ik ben heel tevreden met de bemiddeling door MasterFind. Ons laatste contact was Eelco’s telefoontje om me te feliciteren met mijn nieuwe baan. Een mooiere afsluiting kun je niet hebben toch?”