Walter van Duyneveldt - TNO - MasterFind | skills. brains. careers.
17035
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17035,page-child,parent-pageid-15607,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Walter van Duyneveldt – TNO

‘MasterFind hielp me de juiste accenten te leggen’

Walter van Duyneveldt werkt sinds begin 2019 als Research Manager Data Science bij TNO. MasterFind bracht Walter en TNO samen.

Walter is opgeleid als natuurkundige maar ambieerde geen wetenschappelijke carrière. Na korte tijd te hebben gewerkt als lobbyist schoolde hij zich om naar IT, waarna hij in verschillende IT- en managementfuncties werkte, als extern consultant of in dienst van een organisatie. Hij legde zich steeds meer toe op data science. “Data gaat een enorme maatschappelijke impact hebben. Het is echt het opkomende domein, alle innovatie is gebaseerd op data. Bovendien relateert data science sterk aan mijn studie en de tools die we toen al gebruikten. Het is een feest van herkenning.”

Toen MasterFind hem benaderde voor zijn huidige functie, werkte Walter alweer enige tijd bij een consultancybureau. “Op dat moment keek ik niet actief om me heen, maar ik had al wel zichtbaar gemaakt op LinkedIn waar mijn interesses lagen voor een eventuele volgende baan. Chris van MasterFind belde me. Nu word ik wel vaker benaderd, en als dat op een normale manier, niet-pusherige manier gebeurt, wil ik altijd wel praten. Wie weet om wat voor interessante baan het gaat. Met Chris was er direct een prettig contact. Ik kon merken dat hij wist waar hij het over had, dat hij de opdrachtgever goed kent en begreep wat ik in die organisatie toe zou kunnen voegen.”

“Een recruiter kan handig zijn, ze faciliteren het proces en nemen zaken voor je weg. En als het goed is krijg je informatie die je anders niet hebt, over de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever. Dat kan een steuntje in de rug zijn. Chris hielp me om de juiste accenten te leggen. Hij adviseerde me om me niet alleen te positioneren als data expert, maar ook mijn managementervaring naar voren te brengen. Want dat was precies het profiel dat TNO zocht. De persoonlijke benadering vond ik prettig, ik had het gevoel dat Chris er voor me was als ik daar behoefte aan had. Hij is zorgvuldig en betrokken. En houdt ook afstand als het moet.”

‘Het proces was aangenaam en het resultaat is natuurlijk erg mooi!’

“Het contact met TNO liep ook meteen goed. Tijdens het eerste gesprek leek de functie haast too good to be true. Later komt de realiteit pas, maar ook die stelt tot nu toe niet teleur, integendeel. Ik sprak laatst Chris nog en samen concludeerden we dat de match nog veel beter is dan we vooraf hadden kunnen bedenken. Dat is deels wijsheid en ervaring, maar deels ook gewoon geluk.”

“Ik geef nu leiding aan een team van 40 man, met de ambitie om door te groeien. Mijn team houdt zich bezig met valorisatie, het toepasbaar maken van wetenschappelijk onderzoek voor de maatschappij. Ik zit hier prima op mijn plek, alles komt bij elkaar in deze baan: mijn liefde voor de toegepaste wetenschap, mijn management skills en de rol naar de stakeholders. Ik mag me met alle aspecten bemoeien, draag de eindverantwoordelijkheid en ik heb alle vrijheid om te beslissen hoe ik zaken invulling wil geven. Dat geeft heel veel energie en werkplezier.”

“Ik kijk zeer positief terug op mijn contact met MasterFind. Het proces was aangenaam en het resultaat is natuurlijk erg mooi!”