André van Ewijk - Sweco - MasterFind | skills. brains. careers.
17025
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17025,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

André van Ewijk – Sweco

‘Ik wil in control zijn, en bij MasterFind durf ik volledig los te laten’

Het team Energiemanagement van André van Ewijk adviseert opdrachtgevers hoe zij hun gebouwen zodanig kunnen uitrusten dat het slim en milieuverantwoord omgaat met energie. Het team bedient met name klanten in de sectoren gezondheidszorg, onderwijs en vastgoed.

In het team werken experts op het gebied van meet- en regeltechniek en ook een wiskundige die voorspellende datamodellen maakt. Naast hun technische vaardigheden  worden ook de didactische vaardigheden aangesproken: een groot deel van het werk is bewustmaking en gedragsbeïnvloeding. Mensen met deze specifieke competenties zijn niet eenvoudig te vinden. André doet dan ook graag een beroep om MasterFind om hem ermee te helpen. En met succes!

André: “Het ‘klassieke’ circuit van vacaturepublicaties, LinkedIn en ons eigen netwerk blijkt in deze gevallen ontoereikend. Zeker als we mensen voor heel specialistische functies zoeken. Zo zijn we ruim twee jaar op zoek geweest naar een zwaar gekwalificeerde projectleider. We hebben pogingen gedaan met verschillende bureaus. Het lukte gewoon niet! Deze mensen zitten vaak prima op hun plek, ze zien niet de noodzaak om te bewegen. En als ze zelf niet kenbaar maken dat ze op zoek zijn, vind je ze echt niet. Hetzelfde verhaal met een meet- en regeltechnicus met ervaring op het gebied van GBS. Onmogelijk…”

‘Ze vinden de blijvertjes’

“Totdat we MasterFind op de opdracht zetten. Zij zijn bijzonder creatief in het bedenken waar de mensen die wij willen hebben zich ‘verschuilen’. Ze zijn begonnen bij de grotere aannemers en piepkleine bureau’s met het nabellen. Ik vind het geweldig dat ze aan dat soort ingangen denken. Ze weten met mensen in gesprek te komen en ze aan het denken te zetten. Dat lukt ze omdat ze geweldig goed luisteren. Naar mij, en naar de kandidaat. Daarnaast zijn ze open en transparant, ze nemen mij en de kandidaat mee in het hele proces, met een enorme betrokkenheid. Hun doel is om ons tot elkaar te brengen, op een manier waarmee beide partijen blij zijn. Zo vinden ze ook echt de blijvertjes.”

“Op een bepaald moment liepen er drie vacatures tegelijk, alle drie cruciaal voor onze strategie en groei. Het was enorm spannend en zeker niet makkelijk, maar uiteindelijk zijn alle drie de functies perfect ingevuld.
MasterFind neemt me veel werk uit handen; je wilt niet weten hoeveel tijd werving je kost als manager. Ik wil zelf in control zijn, en bij hen durf ik los te laten en erop te vertrouwen dat het goed komt. Dat bewijzen ze tenslotte keer op keer.”

Over Sweco

Sweco is het grootste ingenieursadviesbureau van Europa. Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Het bureau is actief in 70 landen wereldwijd.
https://www.sweco.nl