Daphne Kleuver - Sweco - MasterFind | skills. brains. careers.
17030
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17030,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Daphne Kleuver – Sweco

‘MasterFind weet mensen in beweging te krijgen’

Daphne Kleuver is corporate recruiter bij Sweco, het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. Het bedrijf heeft in Nederland zo’n 1700 medewerkers. Daphne is verantwoordelijk voor de divisies Water & Energie en Stad & Milieu. Sweco werkt sinds een paar jaar met veel plezier samen met MasterFind.

“Sweco neemt jaarlijks zo’n 300 nieuwe mensen aan, zowel voor vervanging als nieuwe medewerkers voor groeiende afdelingen. We hebben vacatures voor hele diverse functies, omdat we bijna alle specialisaties zelf in huis hebben. We hebben bijvoorbeeld adviseurs, projectleiders en lijnmanagement nodig in branches als bouwkunde, civiele techniek, bodem en water, industrie en nog veel meer.”
“We streven er altijd naar om de vacatures zelf in te vullen, via publicatie op onze eigen website en op vrijwel alle vacaturekanalen in Nederland. Ook benutten we ons eigen netwerk heel goed, onder meer via referral acties. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn bij potentiële kandidaten, dus verzorgen we gastcolleges, nemen we deel aan beurzen, etc. Een recruitmentbureau wordt ingeschakeld als het ons binnen drie tot zes weken niet lukt om een functie in te vullen, of direct als de vacature spoed heeft. Met MasterFind werken we vooral samen voor de moeilijker invulbare functies in de watertechniek, duurzame energie en industrie.”

“Dankzij MasterFind is onze functie nu ingevuld door iemand die echt goed bij ons bedrijf past.”

“We zijn via een tip in gesprek geraakt met MasterFind en op basis van dat gesprek hebben we besloten het een keer te proberen. Ze hebben een andere werkwijze dan andere bureaus en de persoonlijke benadering trok ons erg aan. Ik voelde van begin af aan een goede klik. Tijdens het eerste gesprek omschreven ze rustig hoe ze werken en waarom. En ze kwamen met voorbeelden die voor ons relevant waren. Ze zijn voor ons aan de slag gegaan met een heel specifieke functie. Sindsdien is onze samenwerking een feit.”

“MasterFind heeft ons net weer geholpen een lastige functie in te vullen: een projectmanager Afvalwater en Gemalen. We waren al erg lang op zoek, want het is een heel specifiek profiel. Dankzij MasterFind is deze functie nu ingevuld door iemand die echt goed bij ons bedrijf past, daar zijn we erg blij mee!”
“Het fijne aan werken met MasterFind is hun persoonlijke benadering richting kandidaten en richting mij. Het contact is prettig informeel, open en eerlijk. MasterFind communiceert ook direct met de teammanager, degene die inhoudelijk alles van de vacature weet. Ik word als recruiter op de hoogte gehouden, maar zit niet overal tussen. Dat werkt perfect. Maar waar ze zich voor mij het allermeest mee onderscheiden, is dat ze denken vanuit de kandidaat. Ze laten voelen dat ze er voor hem of haar zijn en kijken samen of een functie écht past. Zo weten ze mensen in beweging te krijgen.”

Over Sweco

Sweco is het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Het bureau is actief in 70 landen wereldwijd.
https://www.sweco.nl