John Jansson - Sweco - MasterFind | skills. brains. careers.
17394
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17394,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

John Jansson – Sweco

‘MasterFind zorgt ervoor dat je zelf ook beter weet wie je precies zoekt’

John Jansson werkt al bijna 15 jaar bij Sweco. De laatste vijf jaar als Hoofd Afdeling Techniek (Randstad), sinds oktober 2020 als Directeur Transport & Mobiliteit. “Ik heb pas een keer met MasterFind samengewerkt, maar met succes. En waar het gaat om een spilfunctie in de organisatie, zou ik ze zeker opnieuw inschakelen.”

“Voor het Team Techniek in Rotterdam zocht ik in 2019 een nieuwe manager. Op advies van onze HR afdeling heb ik toen contact gezocht met MasterFind. We hebben kennisgemaakt en zijn de procedure gestart. Wat ik daarbij heel fijn vond is dat ze helpen om het profiel echt scherp te krijgen. Ze kijken niet alleen naar de vacature, maar naar de samenstelling van het team en de afdeling. Ze stellen kritische vragen en zetten je aan het denken. Hoe ontwikkelt de markt zich? Wat betekent dat voor jouw team en afdeling? De teammanagers hebben een belangrijke rol in organisatievernieuwing, zij moeten hun team kunnen meenemen in de verandering. Welke kennis en capaciteiten heb je daar voor nodig, wie heb je al aan boord en wat ontbreekt nog? En dan gaat het niet alleen over competenties, maar ook over persoonlijkheid. Dat werkte echt verhelderend, ook voor mij. Je weet zo zelf ook nog beter wie je precies zoekt.”

“Het werd een lang traject, maar dat ligt zeker niet aan MasterFind. Het is een lastige arbeidsmarkt en goede mensen zijn moeilijk te vinden, dat weten we. En we hebben als Sweco twee keer zelf aan de rem getrokken, vanwege interne veranderingen. Een daarvan was de aanstelling van een nieuwe collega-teammanager. Dat heeft, in overleg met MasterFind, ook geleid tot aanpassing van het functieprofiel, want je wilt dat de teamleiders elkaar aanvullen. Ook daarin denken ze mee.”

“MasterFind houdt steeds vinger aan de pols”

“Wat ik goed vind, is dat ze steeds vinger aan de pols houden. Ze zijn pro-actief en vasthoudend. Zowel de kandidaten als ik zijn intensief begeleid. Elk sollicitatiegesprek werd met mij en de kandidaat voorbereid, zodat we er beiden het maximale uit haalden. Die voorbereiding ging best ver. Solliciteren in deze tijd, zonder persoonlijke ontmoeting, is toch net even anders. Dus gaven ze bijvoorbeeld handige tips waar je op moet letten bij een digitaal sollicitatiegesprek via Teams. Attent, maar ook gewoon nuttig. En achteraf werd elk gesprek geëvalueerd, zodat we wederzijds wisten waar eventueel nog knelpunten of vragen waren. Ook daarin zijn ze kritisch en eerlijk, maar juist omdat ze gaan voor een zorgvuldige procedure, met respect voor alle betrokkenen. Dat kan ik alleen maar waarderen.”

“Uiteindelijk hebben we een Teammanager gevonden die in februari 2021 is begonnen. Juist door het intensieve traject heb ik er alle vertrouwen in dat zij hier helemaal op haar plek zit. Ze blijkt een waardevolle toevoeging aan mijn afdeling.”

Over Sweco

Sweco is het grootste ingenieursadviesbureau van Europa. Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Het bureau is actief in 70 landen wereldwijd.
https://www.sweco.nl