Kim Rolf von den Baumen - Strukton Worksphere - MasterFind | skills. brains. careers.
16988
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16988,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Kim Rolf von den Baumen – Strukton Worksphere

‘Ze begrijpen wie zich thuisvoelt bij ons’

Kim Rolf von den Baumen is Manager HR Services en HR manager bij StruktonWorksphere. Bij dit onderdeel van Strukton werken zo’n 1700 mensen, van mbo’ers tot universitair geschoolden. Ter uitbreiding en vervanging staan er gemiddeld zo’n 100 functies open.

Kim: “We zetten een heel arsenaal aan middelen in om mensen te werven. Als een vacature lastig invulbaar is of het duurt te lang voor hij vervuld is, gaan we naar een bureau.
Mijn voorgangster zei vaak dat ze MasterFind zo’n prettig bedrijf vond. Daar ben ik het helemaal mee eens. De lijntjes zijn kort, het is makkelijk en snel schakelen en de kandidaten die ze voorstellen passen over het algemeen goed bij ons. MasterFind begrijpt wat we zoeken. Dat zit ‘m niet zozeer in de harde eisen, want dat kunnen meer bureaus; ze snappen wat voor type medewerker zich thuisvoelt bij Strukton. Dat krijg ik ook terug van de vacaturehouders. Zij beslissen zelf welke middelen ze inzetten voor de werving, en dus ook of ze met een bureau werken en of dat MasterFind is.”

“MasterFind stak het vuurtje op het juiste moment aan”

“Op dit moment heb ik zelf een lastig invulbare vacature in mijn portfolio, voor een maintenance engineer. Al eerder heeft MasterFind een maintenance engineer bouw voor ons gevonden. Dat ging verrassend rap: ik kreeg één cv, er volgden drie gesprekken en we waren rond. Deze persoon past geweldig goed in onze organisatie, het is echt een frisse wind in ons bedrijf. Wij zijn erg blij met hem, en hij met ons. En dat terwijl hij het heel spannend vond om over te stappen, hij zat al meer dan tien jaar bij zijn vorige werkgever en was helemaal niet op zoek naar iets anders. MasterFind stak het vuurtje op het juiste moment aan.”

“Mensen met het profiel dat wij zoeken zijn er niet veel en ze zijn ook nog eens erg honkvast. Ze zitten veelal lekker op hun plek. Het is de kunst om de mensen te benaderen die latent zoekend zijn. Die misschien best van baan willen veranderen, maar daar nog even op attent gemaakt moeten worden. MasterFind beheerst die kunst, daar ligt voor mij hun grote toegevoegde waarde.”

“Nog een plus? Ze blijven enthousiast zoeken, ook als de zoektocht lang duurt. Dat vind ik best knap. En ze denken mee. Soms adviseren ze om een vacature bij te stellen, om de eisen aan te passen aan de realiteit. Maar soms moeten we juist ook wat meer durven. Denken: oké, we bieden voor deze functie niet hét topsalaris, maar wel inhoudelijk zeer interessant werk en een flinke portie werkgeluk. En zo kan het dat een kandidaat misschien wat geld inlevert maar toch voor ons kiest. MasterFind managet de verwachtingen van de kandidaat op zo’n moment. We weten beiden vanaf het begin waar we aan toe zijn en latere teleurstellingen worden voorkomen.

Anderzijds leert MasterFind ook van ons. Ze vragen actief om feedback om het de volgende keer weer beter te kunnen doen. Zo’n open houding is erg prettig in een werkrelatie.”

Over Strukton Worksphere

Strukton Worksphere is onderdeel van Strukton en houdt zich bezig met ontwerp, ontwikkeling, realisatie, onderhoud, beheer en exploitatie van technische installaties en gebouwen in Nederland. De focus ligt steeds meer op de specialistische markten zorg, industrie en mobiliteitsknooppunten.
https://www.struktonworksphere.nl