Maaike Thijssen - Koninklijke BAM Groep - MasterFind | skills. brains. careers.
15559
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15559,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Maaike Thijssen – Koninklijke BAM Groep

‘Onze doelgroep komt niet op een advertentie af’

Maaike Thijssen is Manager Talent Acquisition bij Koninklijke BAM Groep. Bij de bouw- en infra-expert werken – in Nederland – zo’n 9.000 mensen. Een groot deel daarvan zijn engineers, hoogopgeleide technici met hele specifieke ervaring. Een schaarse groep, die een specifieke benadering vergt. Om hen te vinden, werkt Maaike sinds 2014 regelmatig samen met MasterFind. “MasterFind begrijpt waar de pijn zit en zet zich volledig in om die op te lossen.”

“De zeer gespecialiseerde medewerkers die wij zoeken, vind je niet zomaar. Deze groep komt niet op een advertentie af. Het is moeilijk om mensen met specifieke technische vaardigheden te vinden, maar daarnaast gaat het om meer. BAM heeft een ambitieuze agenda, daar horen bepaalde competenties bij. Ambitie, nieuwsgierigheid, een gedeelde kijk op de toekomst, ook op dat vlak moet het matchen tussen de kandidaat en ons.”

‘MasterFind voelt de nuances die bij dit soort posities spelen goed aan’

“MasterFind slaagt erin om die schaarse doelgroep te vinden en persoonlijk te spreken te krijgen. De persoonlijke touch is belangrijk. Bij dit soort posities spelen namelijk veel nuances mee en die voelt MasterFind goed aan. Bij MasterFind gaan ze zorgvuldig te werk; ze zijn gedetermineerd maar zullen nooit forceren, niet bij ons en niet bij de kandidaat.
We hebben samen geworven voor een tenderstrateeg, degene die samen met de tendermanager verantwoordelijk is voor de gekozen strategie en voor de aanbieding aan de opdrachtgever. We zijn ook samen opgetrokken bij het vinden van een ontwerpleider, die bij complexe multidisciplinaire infrastructurele werken de leiding heeft over het ontwerp van het project en die verantwoordelijk is voor de engineering, uitvoeringseisen en wensen van de opdrachtgever.”

“We hebben zelf een team van recruiters met wie we de business goed kunnen bedienen. In het wervingstraject voor schaarse posities hebben we een partnership met MasterFind,  waarin we elkaar scherp houden om de beste match te kunnen maken. Er is veelvuldig contact, ook om goed te kunnen anticiperen op vragen van intern of van de kandidaat. Het helpt dat MasterFind vanaf het begin profielen voorlegt, aan de hand waarvan we de vereisten voor de functie steeds meer kunnen filteren en vernauwen. Daarnaast leveren ze ook waardevolle data uit de arbeidsmarkt, die krijgen we zo steeds beter in kaart. Dat helpt ons om weloverwogen stappen te nemen en om verwachtingen te managen. Bovendien blijft MasterFind betrokken totdat het contract getekend is. Dat is heel prettig, want er ontstaat toch een vertrouwensband met de kandidaat.”

Over BAM

Koninklijke BAM Groep nv voert wereldwijd bouw- en infrawerken uit. Met zo’n 21.500 medewerkers wereldwijd brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand. Enkele voorbeelden zijn de vervanging van de Noordersluis in IJmuiden, de bouw van de Rotterdamsebaan, de meest duurzame tunnel van Nederland, en de realisatie van het nieuwe, flexibele Rijkskantoor.