Michiel Jak - MasterFind | skills. brains. careers.
16366
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16366,page-child,parent-pageid-15605,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Michiel Jak

‘MasterFind heeft me zeer positief verrast’

Michiel Jak was tot begin 2017 Business Director Mobility & Logistics bij TNO. Toen hij een Sr. Business Developer Logistics zocht voor zijn team werkte hij samen met MasterFind.

Michiel was als Business Director verantwoordelijk voor het ‘marktdeel’ van de Mobility & Logistics-activiteiten. Het team dat hij aanstuurde vertaalt ontwikkelingen in de markt naar kennis en mogelijk te ontwikkelen producten. Het team fungeert als intermediair tussen kennisontwikkeling en kennistoepassing en werkt samen met de interne experts op het gebied van mobiliteit, logistiek en infrastructuur.

Michiel: “De functie van Sr. Business Developer Logistics is een zeer specifieke. Als Business Developer werk je in het pré-commerciële domein. Je bent bezig met ontwikkelingen, nog niet met concrete producten. De juiste kandidaat is inhoudelijk uiteraard heel competent en kan soepel schakelen met alle betrokken partijen – overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen – om de collectieve ambitie vast te stellen. Business development gaat van ‘geen idee’ tot ‘iets interessants doen met elkaar’. Tegelijkertijd is er een hard financieel target. Beslist geen eenvoudige opgave.”

Michiel: “Omdat we vrij recent nog een wervingstraject hadden doorlopen en ik goed thuis ben in de markt, was ik heel benieuwd wie MasterFind voor zou stellen. De meeste mensen die in aanmerking komen ken ik wel, dacht ik. Ik was er om eerlijk te zijn niet helemaal gerust op dat een bureau de juiste kandidaat zou weten te vinden. Maar MasterFind heeft me zeer positief verrast. Dat begon al bij het intakegesprek, met Diederik van MasterFind en iemand van onze HR-afdeling. Dat was zeer grondig; we hebben het niet alleen over de gewenste competenties van de kandidaat gehad, maar ook uitgebreid gesproken over het type mens, de persoonlijkheid die hier zou passen. Op basis van dat ene gesprek heeft Diederik een profielbeschrijving gemaakt, dat vond ik al heel knap. Maar mijn verrassing was nog groter toen ik binnen een week een achttal voorbeelden van profielen kreeg. Dit zijn niet per se de kandidaten die voorgesteld worden, deze cv’s dienen om de profielbeschrijving te toetsen. Tot mijn aangename verbazing was de helft al heel interessant, van zeker vier mensen dacht ik: ‘daar zou ik wel mee willen praten’. Ik had dat echt nooit verwacht. Uiteindelijk zijn we met twee kandidaten het gesprek aangegaan, ze waren alle twee bijzonder goed. We hebben gekozen voor de dame die net iets meer gekwalificeerd was.”

“Het traject is razendsnel gegaan, en bijzonder soepel. Ik vind het echt knap hoe MasterFind deze opdracht heeft aangepakt. Ze begrepen écht wat ik zocht.”

Niet alleen qua functievoorwaarden maar ook persoonlijk: hoe past degene in team, wat voor type zou zich hier thuis voelen? Bovendien kreeg ik de profielen in een gestructureerd format voorgelegd, zodat ik makkelijk en snel kon vergelijken. En de contacten voor en na de gesprekken waren professioneel en to the point. Het hele proces heeft mij minimaal tijd gekost. MasterFind heeft me echt uit de wind gehouden.”