de MasterFind aanpak - MasterFind | skills. brains. careers.
15565
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15565,page-child,parent-pageid-15551,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

de MasterFind aanpak

Maak kennis met onze kijk op recruitment

De mens staat centraal in de MasterFind aanpak. Dat vinden we niet meer dan logisch. Immers, mensen maken een organisatie. En een loopbaankeuze is een van de belangrijkste keuzes in het leven. Veel van onze potentiële kandiaten zitten prima bij hun huidige werkgever of opdrachtgever en zijn tevreden in hun rol. De hoogopgeleide professionals die we benaderen zijn niet per se op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Ze willen intern best een stap maken, want ambitieus zijn ze ook. MasterFind laat ze zien dat ze die stap ook extern zouden kunnen maken. We gaan het gesprek met ze aan over de mogelijkheden die elders voor ze open liggen.

Een goed gesprek over een volgende carrièrestap

Hoe we dat doen? Door een goed gesprek met ze aan te gaan over een volgende stap in hun carrière. Staan ze daar niet voor open, dan respecteren we dat. Is er wel interesse, dan praten we verder.

De MasterFind-aanpak: persoonlijk en gedegen

Stap 1: de voorbereiding

Een geslaagd searchtraject begint met een grondige voorbereiding. Bij het eerste contact aan de telefoon met de opdrachtgever gaan we al diep in op de positie, de eisen, wensen en verwachtingen. We verzamelen in dat stadium al zoveel mogelijk informatie, die we als basis gebruiken om een aantal kandidatenprofielen te vinden. Die nemen we mee naar de intake.

Stap 2: de intake

De intake bij de klant is cruciaal om te kunnen starten. We willen tot in detail helder hebben wat de opdrachtgever verwacht. En voor potentiële kandidaten willen we het scenario dat ze bij hun eventuele nieuwe werkgever kunnen verwachten duidelijk schetsen.

De intake-afspraak doen we daarom altijd bij de opdrachtgever in het bedrijf. Want alleen zo krijgen we een goed en compleet beeld van de positie en van de omgeving waarin de kandiaat komt te werken. Een gesprek met de lijnmanager – naast de HR business consultant of interne recruiter – hoort er voor ons ook altijd bij. Hij of zij zal immers de verwachtingen ten aanzien van de kandidaat het beste kunnen toelichten.

Kandidatenprofielen geven richting

Tijdens de intake leggen we de opdrachtgever ook al de profielen voor die we tijdens de voorbereiding verzameld hebben. Dit zijn niet per se de kandidaten die we voor gaan stellen, deze profielen dienen om te verifiëren of we in de goede richting denken. Sluiten ze aan, dan kunnen we snel verder. Zijn ze niet in lijn met de wensen en eisen, dan hebben we concrete punten om over te praten en weten we heel snel waar we bij moeten sturen.

Stap 3: de search

Na de intake gaan we daadwerkelijk aan de slag met de search. We hebben nu een goed beeld van de functie-eisen waaraan de kandidaat moet voldoen, en welke persoonlijke competenties gevraagd worden. We weten ook in wat voor omgeving en team de kandidaat komt te werken. We houden rekening met de wensen ten aanzien van de regio en wegen af hoe waarschijnlijk het is dat we binnen die reikwijdte een geschikte kandidaat vinden. Voor sommige functies weten we vooraf al zeker dat we in het buitenland moeten zoeken. Bijvoorbeeld voor functies waarvoor een uitzonderlijk vakmanschap nodig is.

De eerste selectie

We maken een eerste selectie van een aantal kandidaten. Dat kan een handvol zijn, maar ook tien, afhankelijk van de complexiteit van de functie. We laten jou, de opdrachtgever, ook altijd zien wie we niet opnemen in de selectie en bespreken dat met je. Zo kunnen we samen de diepte in en kunnen wij je nog beter helpen om de functie in te vullen.

Kwaliteit en continuïteit

Omdat twee meer weten en zien dan één, werken we bij MasterFind altijd met zijn tweeën aan een opdracht. Zo houden we elkaar scherp, kunnen we overleggen en komen we tot betere resultaten. Bovendien is zo continuïteit verzekerd: een zoekopdracht ligt niet stil als een search consultant eens afwezig is. Beide consultants weten tot in detail wat de status van de opdracht is.

Stap 4: kandidaten persoonlijk benaderen

We gaan secuur te werk, in de zoektocht naar de passende kandidaat. Potentiële kandidaten benaderen we altijd persoonlijk, per telefoon en pas nadat we de kandidaat terdege hebben ‘onderzocht’. We weten hoe schaars de groep mensen is onder wie we zoeken, dus we gaan consciëntieus met hen om. Op loze beloften zit tenslotte niemand te wachten. We stellen de kandidaat in eerste instantie maar één vraag: ’Wil je een gesprek over je loopbaan?’ Is er interesse, dan maken we een afspraak met de consultant die de vacante positie verder toe kan lichten.

Stap 5: kandidaten voorstellen

Als we de geselecteerde kandidaten voorstellen, kun je als opdrachtgever rekenen op een uitgebreide uitleg. Uiteraard sturen we het CV en het motivatieformulier van de kandidaat toe, maar we lichten ook toe waarom deze kandidaat past bij de functie en je organisatie. We bellen je zeer snel na deze mail voor een eerste reactie.

Stap 6: kandidaten op gesprek

Als je een of meerdere kandidaten wilt uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, zorgen wij dat die afspraak tot stand komt en in alle agenda’s vastgelegd wordt. Met de kandidaat én met de opdrachtgever voeren we een voorbereidend gesprek per telefoon zodat de verwachtingen aan beide kanten helder zijn. Na het gesprek evalueren we ook altijd met beide partijen. We herhalen dit bij volgende gesprekken.

Stap 7: kandidaat gevonden

Fantastisch. De kandidaat past perfect in het functieprofiel en hij of zij ziet de functie helemaal zitten. De afspraak bij HR kan worden gemaakt, de contractaanbieding kan worden gedaan. Nu volgt het traject van indienstname. Ook daarbij ondersteunt MasterFind. Ons doel is tenslotte dat jouw organisatie optimaal geholpen wordt en dat de kandidaat goed terechtkomt. We houden een vinger aan de pols bij de contractaanbieding, de ondertekening door de kandidaat en de opzegging bij de huidige werkgever. Is dat allemaal in kannen en kruiken? Gefeliciteerd!

Kandidaat Sascha van Gaal: ‘MasterFind begreep mijn overwegingen precies’

Lees hier het verhaal van Sascha. We bemiddelden voor haar huidige positie als Consultant Asset Management bij Strukton Workphere.

Ook voor Michel van der Klei bemiddelde MasterFind. Hij werkt nu als Asset Engineer bij BAM infra.