de MasterFind aanpak - MasterFind | skills. brains. careers.
15565
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15565,page-child,parent-pageid-15551,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

de MasterFind aanpak

Maak kennis met onze kijk op recruitment

De mens staat centraal in de MasterFind aanpak. Dat vinden we niet meer dan logisch. Immers, mensen maken een organisatie. En een loopbaankeuze is een van de belangrijkste keuzes in het leven. Veel van onze potentiële kandiaten zitten prima bij hun huidige werkgever of opdrachtgever en zijn tevreden in hun rol. De hoogopgeleide professionals die we benaderen zijn niet per se op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Ze willen intern best een stap maken, want ambitieus zijn ze ook. MasterFind laat ze zien dat ze die stap ook extern zouden kunnen maken. We gaan het gesprek met ze aan over de mogelijkheden die elders voor ze open liggen.

Een goed gesprek over een volgende carrièrestap

Hoe we dat doen? Door een goed gesprek met ze aan te gaan over een volgende stap in hun carrière. Staan ze daar niet voor open, dan respecteren we dat. Is er wel interesse, dan praten we verder.

De MasterFind-aanpak: persoonlijk en gedegen

Uitgebreide intake

Wij vervullen geen functies; wij brengen langdurige relaties tot stand tussen werkgevers en werknemers. Dat vraagt om een gedegen aanpak. Samen met de opdrachtgever stellen wij een functieprofiel op. In welke omgeving komt de kandidaat te werken? Hoe willen de organisatie en het team zich ontwikkelen? Hoe ziet het team eruit dat die ontwikkeling gaat realiseren? Wat betekent dat voor de rol en de persoon waarvoor wij bemiddelen? Wat zijn de eisen, wensen en verwachtingen? Vaak zijn er meerdere gesprekken nodig om een helder beeld te krijgen. De intake bij de klant is echter cruciaal om te kunnen starten. We willen tot in detail helder hebben wat de opdrachtgever verwacht. En voor potentiële kandidaten willen we het scenario dat ze bij hun eventuele nieuwe werkgever kunnen verwachten duidelijk schetsen.

Op zoek naar de juiste kandidaat

In de volgende fase, de zoektocht naar de passende kandidaat, gaan we net zo secuur te werken. Potentiële kandidaten benaderen we altijd persoonlijk en pas nadat we de kandidaat terdege hebben ‘onderzocht’. We weten hoe schaars de groep mensen is onder wie we zoeken, dus we gaan consciëntieus met hen om. Op loze beloften zit tenslotte niemand te wachten. We stellen de kandidaat in eerste instantie maar één vraag: ’Wil je een gesprek over je loopbaan?’ Is er interesse, dan maken we een afspraak om nader kennis te maken. Als we de geselecteerde kandidaten voorstellen, kun je als opdrachtgever rekenen op een uitgebreide uitleg. Uiteraard sturen we het CV en aanvullende documentatie van de kandidaat toe, maar we lichten ook toe waarom deze kandidaat past bij de functie en je organisatie.

We doen het samen

MasterFind blijft intensief betrokken tijdens het hele sollicitatietraject, zowel bij de opdrachtgever als de kandidaten. We plannen de afspraken, bereiden wederzijds de gesprekken voor en evalueren ze achteraf. En dat blijven we doen, tot de juiste kandidaat gevonden is en zelfs daarna. We houden een vinger aan de pols bij de contractaanbieding, de ondertekening door de kandidaat en de opzegging bij de huidige werkgever. Is dat allemaal in kannen en kruiken? Gefeliciteerd!

Kandidaat Sascha van Gaal: ‘MasterFind begreep mijn overwegingen precies’

Lees hier het verhaal van Sascha. We bemiddelden voor haar huidige positie als Consultant Asset Management bij Strukton Workphere.

Ook voor Michel van der Klei bemiddelde MasterFind. Hij werkt nu als Asset Engineer bij BAM infra.