over Annelies Jongsma - MasterFind | skills. brains. careers.
16585
page-template-default,page,page-id-16585,page-child,parent-pageid-15359,bridge-core-2.0.9,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

over Annelies Jongsma

Annelies Jongsma

“Tijdens het eerste college van de minor Bestuurs- en Organisatiewetenschap kwam ik Syan tegen. Zij introduceerde me bij MasterFind. Al vanaf het eerste contact was er een klik met het team, de sfeer was meteen heel goed en het werk leek me erg interessant. Ik heb altijd bijbanen gehad, maar dit is mijn eerste ‘volwassen’ bijbaan.”

Ons vertrekpunt is oprechte interesse in de kandidaat

“Ik ben gestart als Search Consultant. In die functie ondersteun je de Recruitment Consultants bij het bereiken van kandidaten. Dat betekent veel bellen en mailen, met als doel een gesprek aan te gaan over hun loopbaan en toekomst. Ons vertrekpunt is interesse in de potentiële kandidaat, we zijn oprecht benieuwd naar ze. Als ze open staan voor een gesprek, gaan we verder. De eerste keren bellen waren heel spannend! De mensen die wij benaderen zijn veelal niet op zoek naar een nieuwe functie. De een vindt het niet echt leuk als we bellen, de ander vindt het grappig en interessant, een derde waardeert het hoeveel moeite je doet om ze te spreken. Het is steeds weer aftasten en aanpassen. Dan komt mijn ervaring in de horeca goed van pas: daar heb ik wel geleerd om met verschillende mensen om te gaan. Ook de feedback van mijn collega’s helpt om steeds beter te worden in dit aspect van het vak.”

Luisteren is misschien wel het allerbelangrijkste

“Inmiddels werk ik samen met Syan aan een aantal functies. We doen het hele proces: van het zoeken van potentiële kandidaten tot het benaderen, gesprekken voeren en het voorstellen aan de opdrachtgever. Het is fijn om er met zijn tweeën aan te kunnen werken – en om back-up te hebben van de andere collega’s. MasterFind vindt kandidaten voor heel specialistische functies, dat maakt het werk spannend, érg uitdagend en altijd boeiend. Ik heb geleerd dat goed luisteren misschien wel het allerbelangrijkste is in deze functie. En niet bang zijn om door te vragen. Dan heb je de leukste gesprekken, daar kan ik echt energie van krijgen. Energie krijg ik ook van de samenwerking met mijn collega’s. De sfeer bij MasterFind is zo prettig en open, ik kan alles vragen en mag fouten maken. Voor mijn leerproces is dat geweldig. Zoals we met elkaar omgaan, zo benaderen we onze opdrachtgevers en kandidaten ook: open, met oprechte interesse en gericht op samen een mooi resultaat bereiken. Dat past heel goed bij me.”

Annelies:

Komt uit Groningen, maar woont sinds haar studie met veel plezier in Utrecht.

Doet een Master Communicatie, beleid en management aan de Universiteit van Utrecht.

Houdt van muziekfestivals en concerten. Ze wordt vrolijk van Nederlandstalige muziek en de top 40, maar kan klassiek ook zeer waarderen.

Bezoekt regelmatig theaterstukken met haar zus, die in de theaterbranche werkt.

Heeft jaren gevolleybald. Tegenwoordig bokst ze en heeft ze een sportschoolabonnement.

Is een fanatiek speler van kaart- en bordspellen. Die liefde deelt ze met haar ouders.