over Ankie van Hees - MasterFind | skills. brains. careers.
16344
page-template-default,page,page-id-16344,page-child,parent-pageid-15359,bridge-core-2.5.8,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

over Ankie van Hees

AnkievanHees_kleur

Ankie van Hees werkt sinds 1 mei 2018 als Senior Recruitment Consultant bij MasterFind.

“Na mijn studie Industrieel Product Ontwerpen heb ik twee jaar in een commerciële functie gewerkt bij mijn afstudeerbedrijf. Daarna ben ik eigenlijk bij toeval in de werving en selectie terechtgekomen, omdat ik een baan dichter bij huis zocht. Het werk bleek me goed te liggen, ik heb elf jaar lang met heel veel plezier bij mijn vorige werkgever gewerkt en er ontzettend veel geleerd. Toch vond ik het na die jaren tijd voor een volgende stap. En toen benaderde MasterFind me… Ik was positief verrast door de manier waarop ze dit deden; anders dan anderen, met een zeer persoonlijke touch. De klik was er meteen tijdens het telefoongesprek. En die bleef tijdens de gesprekken die volgden, er was een soort wederzijdse herkenning.

Het teamwork, het samen bouwen aan iets moois voor opdrachtgevers en kandidaten spreekt me het meest aan bij MasterFind. Ik ben geen solist, ik vind de sociale component heel belangrijk in mijn werk. Het MasterFind-team is gezellig en professioneel, een hele fijne combinatie.

In mijn vorige baan bemiddelde ik vooral voor commerciële functies, een heel ander ‘type’ mens dan bijvoorbeeld de ingenieurs, met wie ik nu te maken heb. Maar dankzij mijn opleiding en ervaring kan ik vrij snel connecties leggen, ook op technisch-inhoudelijk vlak.

Ook mijn ervaring met het afnemen van assessments helpt. Door middel van die assessments analyseerden we competenties, drijfveren en capaciteiten van kandidaten. Deze ervaring komt uitermate goed van pas bij het achterhalen van motieven en ambities van kandidaten (en opdrachtgevers). Het helpt bij het inleven in mensen, maar ook bij het adviseren van managers in het aansturen of opleiden van nieuwe mensen.

Dit werk vraagt veel inlevingsvermogen in de kandidaat

Bij MasterFind hanteren we een andere insteek dan ik gewend was. We adverteren niet met vacatures, maar benaderen eventueel geschikte kandidaten rechtstreeks en actief. Vaak zijn dit mensen die nog helemaal niet op zoek zijn naar een andere baan. Dat vraagt veel inlevingsvermogen in de kandidaat. Natuurlijk stoot je soms je hoofd, maar de meeste mensen zijn zeer bereid om het gesprek aan te gaan. Dan wordt het interessant!”

Ankie:

Deed een studie Industrieel Product Ontwerpen aan de HTS.

Woont met vriend en twee zoontjes in Gorinchem.

Besteedt het grootste deel van haar vrije tijd aan familie en vrienden.

Sport af en toe, nu is bootcamp favoriet.

Laat zich graag verrassen op Netflix.