Klant- en kandidaatverhalen

Een duurzame relatie met zowel opdrachtgever als kandidaat, dat is waar we naar streven.

Opdrachtgever

Bart van Leeuwen, Manager Gebouwen & Infra bij Movares.

“De samenwerking met MasterFind is ontstaan toen wij met een zeer lastig te vervullen vacature te maken hadden. We hebben toen twee bureaus laten pitchen. Het is MasterFind geworden omdat ze inzetten op de langere termijn. Wat verder denken dan een specifieke vacature en echt de organisatie leren kennen. De voorbereiding was heel grondig. Op basis van een aantal voorbeeldprofielen hebben we samen het zoekprofiel nog een stuk scherper kunnen stellen. Binnen een aantal weken werden er al hele goede kandidaten concreet voorgesteld. Het voordeel van MasterFind is dat ze vanuit net een wat ander perspectief ons verhaal aan kandidaten over de bühne kunnen brengen. Tijdens de verschillende gespreksrondes pakken ze hun rol als intermediair: van beide kanten de input ophalen en bijsturen waar nodig. Om ons bij elkaar te brengen. Het contact met Ankie is heel prettig: natuurlijk, eenvoudig en open. Het contact is regelmatig, maar niet opdringerig. De kandidaten zouden waarschijnlijk niet zelf bij ons hebben gesolliciteerd, maar zijn echt door MasterFind in beweging gebracht, daar zit een hele duidelijke meerwaarde. We zijn nog steeds heel blij met de kandidaten die het uiteindelijk geworden zijn. Echt een match voor de langere termijn!”

Kandidaat

Erik van Eck, in 2020 gestart als Manager Kunstwerken bij Movares.

“De meerwaarde voor mij als kandidaat zat voornamelijk aan de voorkant van het traject. MasterFind was goed op de hoogte van de opdracht van de organisatie en wist dit goed te vertalen naar mij toe. Het gaat verder dan alleen het functieprofiel. De juiste match maken op persoonlijkheid, dat is wat Ankie goed kan.”

Opdrachtgever

Mirjam Bartels, Research Manager bij TNO

"Zo’n drie jaar geleden ben ik via MasterFind bij TNO terecht gekomen en hier gestart als Research Manager. Toen ik het afgelopen jaar een lastige rol vacant kreeg in mijn team, heb ik hen gevraagd hier mee aan de slag te gaan. Zij kenden zowel mij als ook de organisatie tenslotte al goed. Ik had vrij specifieke eisen en het ging om een smalle doelgroep. MasterFind luistert goed naar wat je zoekt, zowel qua functie-inhoud als het type mens dat past. Het vinden van een match, en invullen van de vacature is daardoor heel vlot gegaan. Eerder in mijn carrière ben ik ook al eens geplaatst door MasterFind, dat is toen via Jerre gegaan. De recente samenwerking is met Chris geweest. Wat ik prettig vind aan de consultants van MasterFind, is dat er echt persoonlijke aandacht is. Zowel gedurende een selectietraject als in de nazorg. Dat heb ik als kandidaat gemerkt, maar ook als klant. Ze pakken hun rol als intermediair hierin, waardoor je snel stappen kan zetten."

Kandidaat

Patrick Brooijmans, in oktober 2021 gestart als Plv. Research Manager Geodata & IT

"De vacature van TNO had ik al wel eens voorbij zien komen, maar ik had er nooit in detail naar gekeken. Ik was druk met werk en studie en nog niet klaar voor iets nieuws. Toen Chris mij benaderde en meer vertelde werd ik toch nieuwsgierig. Door zijn verhaal kwam de vacature toch anders bij me binnen en ben ik me meer gaan verdiepen. Een vacaturetekst zegt vaak niet alles over wat er écht speelt. Gedurende het proces heb ik veel contact gehad met Chris. Hij kent zijn klant en de mensen daar goed. Hij weet wat er gaande is en daardoor konden we het daar ook goed over hebben. Ook kon hij mij van feedback voorzien. Bijvoorbeeld na het eerste gesprek met TNO. Ik was heel ontspannen het gesprek ingegaan, omdat er voor mij niets vanaf hing. Dit bleek iets té ontspannen te zijn. Gelukkig kwam er een vervolg en kon ik in latere gesprekken meer van mezelf laten zien. Ik ben heel blij dat ik het geworden ben en de stap naar TNO heb gezet."

Opdrachtgever

Vincent Jansen, Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid bij Sweco.

“Ik werk nu al zo’n 4 jaar samen met MasterFind en vanaf het begin ook met Chris. Daar zijn al een hele rits plaatsingen uit voortgekomen. MasterFind hecht net als Sweco veel waarde aan betrokken en benaderbaar zijn, dat maakt dat we als organisaties bij elkaar passen. Ze zijn gedreven en stellen zich flexibel op. Niet ieder vraagstuk heeft hetzelfde startpunt, daar komen we samen altijd goed uit. Chris is een fijne open vent, prettig en professioneel in contact. Hij is soms net de lijm die nodig is om ook dat laatste zetje voor elkaar te krijgen. Hij is gedreven en erg leergierig, staat open voor feedback. Ik heb hem de afgelopen jaren zien groeien en dat zie je terug in onze samenwerking.”

Kandidaat

Richard Jansen, in 2020 gestart als Teammanager Energie & Infra bij Sweco.

“MasterFind had in de zomer van 2019 al een keer contact opgenomen, toen Chris het in het najaar nog een keer onder de aandacht bracht stond ik open voor een overstap, de timing daarin was dus belangrijk. Ik vond het fijn om zelf de leiding te hebben in het proces, ik voelde me niet opgejaagd of gepusht. Chris was er wanneer het nodig was en was dan ook een klankbord.”

Kandidaat

Walter van Duyneveldt werkt sinds begin 2019 als Research Manager Data Science bij TNO.

“Een recruiter kan handig zijn, ze faciliteren het proces en nemen zaken voor je weg. En als het goed is krijg je informatie die je anders niet hebt, over de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever. Dat kan een steuntje in de rug zijn. Chris hielp me om de juiste accenten te leggen. Hij adviseerde me om me niet alleen te positioneren als data expert, maar ook mijn managementervaring naar voren te brengen. Want dat was precies het profiel dat TNO zocht. De persoonlijke benadering vond ik prettig, ik had het gevoel dat Chris er voor me was als ik daar behoefte aan had. Hij is zorgvuldig en betrokken. En houdt ook afstand als het moet.”

Opdrachtgever

John Janssons, Directeur Transport & Mobiliteit bij Sweco.

“Wat ik goed vind, is dat MasterFind steeds vinger aan de pols houdt. Ze zijn pro-actief en vasthoudend. Zowel de kandidaten als ik zijn intensief begeleid. Elk sollicitatiegesprek werd met mij en de kandidaat voorbereid, zodat we er beiden het maximale uit haalden. Die voorbereiding ging best ver. Solliciteren in deze tijd, zonder persoonlijke ontmoeting, is toch net even anders. Dus gaven ze bijvoorbeeld handige tips waar je op moet letten bij een digitaal sollicitatiegesprek via Teams. Attent, maar ook gewoon nuttig. En achteraf werd elk gesprek geëvalueerd, zodat we wederzijds wisten waar eventueel nog knelpunten of vragen waren. Ook daarin zijn ze kritisch en eerlijk, maar juist omdat ze gaan voor een zorgvuldige procedure, met respect voor alle betrokkenen. Dat kan ik alleen maar waarderen.”

Opdrachtgever

Michiel Jak was tot begin 2017 Business Director Mobility & Logistics bij TNO.

"Het intake gesprek was zeer grondig; we hebben het niet alleen over de gewenste competenties van de kandidaat gehad, maar ook uitgebreid gesproken over het type mens, de persoonlijkheid die hier zou passen. Niet alleen qua functievoorwaarden, maar ook persoonlijk: hoe past degene in het team, wat voor type zou zich hier thuis voelen? De contacten voor en na de gesprekken waren professioneel en to the point. Het hele proces heeft mij minimaal tijd gekost. MasterFind heeft me echt uit de wind gehouden."

Opdrachtgever

Daphne Kleuver is Recruitment Business Partner bij Sweco.

“Het fijne aan werken met MasterFind is hun persoonlijke benadering richting kandidaten en richting mij. Het contact is prettig informeel, open en eerlijk. MasterFind communiceert ook direct met de teammanager, degene die inhoudelijk alles van de vacature weet. Ik word als recruiter op de hoogte gehouden, maar zit niet overal tussen. Dat werkt perfect. Maar waar ze zich voor mij het allermeest mee onderscheiden, is dat ze denken vanuit de kandidaat. Ze laten voelen dat ze er voor hem of haar zijn en kijken samen of een functie écht past. Zo weten ze mensen in beweging te krijgen.”

Benieuwd naar al onze klanten?

Bekijk ons Track Record
Opdrachtgever

Annelies van Remmerden, Manager Contract- en Bouwmanagement bij Movares.

"Ik kreeg MasterFind getipt vanuit mijn collega’s van HR, toen ik op zoek was naar een Leading Professional Kostenmanagement. Dat was voor mij de eerste keer dat ik ging samenwerken met een werving- en selectiebureau. Samen met Ankie heb ik geschaafd aan het functieprofiel en het bijbehorende zoekprofiel. Dat werkte heel goed om helder te krijgen welke kant we op wilden met de vacature. Het hele traject hebben we in goed overleg gedaan: ik voelde heel veel ruimte om te sparren, input te geven, maar ik kreeg ook veel input en soms ook tegenwicht. De kandidaat die het is geworden, komt eigenlijk uit een heel andere branche dan we vooraf bedacht hadden, zelf zouden we die nooit hebben gevonden, dat heeft me positief verrast. We hebben de samenwerking vervolg gegeven door nog twee Leading Professionals met elkaar te gaan zoeken. Ik vind het een prettige manier van samenwerken: constructief en professioneel. Aanvankelijk lag er nog een verbeterpunt in de manier van rapporteren: wat meer inzicht geven in de getallen. Maar dat is goed opgepakt. Richting de toekomst zou het mooi zijn als ze bijvoorbeeld ook onboarding trajecten aan zouden kunnen gaan bieden."

Kandidaat

Bas de Schrijver, in 2021 gestart als Adviseur Kostenmanagement bij Movares.

“Ankie was echt geïnteresseerd in mijn verhaal, het is een prettig iemand in het contact. Voor en na alle gesprekken nam ze contact op. Hoe zit je erin, kan ze wat doen? Het is fijn om je gedachten met iemand te kunnen ordenen die van het verloop af weet, maar er toch wat verder afstaat. In het traject komt je erachter wat je belangrijk vindt, Ankie heeft daarbij geholpen”